lun. 27 mai

|

la place at Rue Galilée

Piratensoiré med Sigge & Anna-Lena! (in Swedish)

Med anledning av Jan Sigurds nyss utkomna Kalla min barndom åter – en bok om Piratens hemliga liv – bjuder vi denna kväll på bokprat, musikunderhållning och intervjuer samt en vällagad trerättersmeny. Allt i Piratens anda. Förbokning krävs, vänligen boka nedan. 39 € p.p.

Registration is Closed
See other events
Piratensoiré med Sigge & Anna-Lena! (in Swedish)

Time & Location

27 mai 2019, 19:00

la place at Rue Galilée, 6 Rue Ledru Rollin, Marseillan, Frankrike

About the Event

Med anledning av Jan Sigurds nyss utkomna Kalla min barndom åter – en bok om Piratens hemliga liv och vänskap med bland annat Sten Broman – bjuder vi denna kväll på bokprat, musikunderhållning och intervjuer samt en vällagad trerättersmeny*. Allt i Piratens anda.

Fritiof Nilsson** instiftade 1958 Gastronomiska Akademien och la place at Rue Galilée's kock Jesper Dahl - själv med rötter i Piratenland - trollar denna afton fram Piratenläckerheter med genuina skånska ingredienser.

Anna-Lena Brundin 40-årsjubilerar som scenartist detta år och håller tillsammans med författaren och pianisten Jan Sigurd i trådarna. Övriga medverkande är Gösta Rydén och Christer Nordgren som intervjuas på scen. För värdskapet står chambres d'hôtes Rue Galilée tillsammans med restaurang la place.

Som bonus erhåller varje gäst ett exemplar av den aktuella deckaren Onda änglar, vars upplösning äger rum just på den plats vi befinner oss i Marseillan. Onda änglar är den fjärde delen i en deckarserie av Jan Sigurd och Hans Vennersten.

Varmt välkomna!

PS Piratenboken kan köpas på plats till medlemspris! DS

*Kvällens meny:

Hors d'oeuvre:

Svensk matjessill med nypotatis och tillbehör

Plat:

Poulet Archiduc – på Piratens vis

Dessert:

Fromages du pirate

**Fritiof Nilsson Piraten (1895-1972) var en svensk författare av noveller och romaner samt en av av våra skickligaste stilister. Som humorist och naturskildrare är han oöverträffad och många har njutit av hans Bombi Bitt och jag – som i teveversion blev startskottet på Stellan Skarsgårds filmkarriär. Att han var en passionerad älskare av fransk mat och kultur är mindre känt. Han vistades bl a i Paris och Menton ett flertal perioder samt talade och läste franska obehindrat. Hans bibliotek bestod till stor del av franska författare som Balzac, Alphonse Daudet, Anatole France, Paul Geraldy, La Fontaine, Pierre Loti och Raymond Recouly – som han läste på originalspråk.

Tickets

Price

Quantity

Total

  • Piratensoiré!

    €39

    €39

    Sold Out

This event is sold out

Share This Event